Vítáme konec doby Covidové – léto 2021

//Vítáme konec doby Covidové – léto 2021

Tak to máme snad za sebou…

Ano myslím tím tu nevyzpytatelnou dobu Covidovou, kde na nás páchala svá zvěrstva zmutovaná banda virů a všude přítomná vláda, která nám možná smysluplně, možná ne, určovala naše kroky bytí a nebytí. Někdo bojoval o život, někdo o holou existenci, někdo si mnul dlaně, jak vše jde ideálně.

My jsme se trochu odmlčeli, protože naše odvětví… tedy potápění bylo odveleno na poslední kolej. Byli jsme vysokým rizikem jak pro lidi, tak asi i pro ryby… Tak mě napadá, že taková kapří koronavirová mutace by byl asi pěkný mazec.

I přesto se nám párkrát podařilo, v různých mezidobích vzestupu i pádu volnějšího cestování, vydat někam dál než na Kokořín. N létě 2020 se nám zadařilo velmi podařené Chorvatsko, na podzim 2020 jsme úspěšně absolvovali Maledivy, které se nám podařilo zopakovat ještě letos v dubnu 2021. Také tradiční safari v Egyptě letos v květnu klaplo. Z toho vyplývá, že když se chce, tak to i se skřípěním jde…

No se skřípěním….  Někdy to byla pěkná nuda a hlavně nervy. Pro samotné cestovatele občas oříšek, jak načasovat PCR test, aby nám výsledky přišli a my už je neměli dávno mít na letišti před odletem. Pak všechny ty příletové a odletové formuláře, testy při zpáteční cestě… no peklo. Ale myslím si, že ta drobná nepohoda byla nakonec vyvážena volným nadechnutím mimo území ČR a nádherným potápěním, po kterém se nám strašně stýskalo.

Pro nás organizátory to byla neskutečná doba plná nadějí a zmarů. Při organizaci cest jsme měli co dělat, abychom se nezbláznili. Hledání volných náhradních termínů lodí či hotelů versus vymakávání dopravního propojení, komunikace se světem, který byl docela slušně paralyzovaný a kdy na odpověď jsme také čekali 14 dní a déle. A když si člověk řekl… „Jo!!!! Takhle by to šlo….“, tak přišla nějaká malá, ale podstatná drobnost a jeli jsme vše na novo. No organizačně pekelná doba. Navíc člověk v návalu všech možných informací a změn zapomněl napsat nejdůležitější email na světě a byla žádána veřejná omluva. No jo no… ŽIVOT JE PES. I když náš parťák v práci Garp by řekl, že ta doba zase nebyla tak špatná.. Víc vycházek po loukách a mezích a žádná povinnost hlídat krám z pelíšku při 6 hodinovém pospávání J

Naštěstí už je to snad pryč… a protože nejsem pesimista, tak doufám že definitivně.
Koukáme se nadšeně do budoucnosti. Máme před sebou dvě Egyptská safari v červenci a srpnu, Indonesii ( tedy jestli nám ji otevřou), další Egypt v říjnu a na přelomu listopadu a prosince se snad konečně dočkáme toho vytouženého Socorra.
A co více… chystají se další bonbónky..  Potápěčsko – kombinovanou cestu do Keni v únoru, kde mimo potápění zažijeme na zvířecí safari pod Kilimandžáro, navštívíme světovou top3 lokalitu ostrov Sipadan v dubnu 2022. Na podzim bychom rádi na světovou top 1 Cocos Island. Rozpracované jsou Cenoty v Mexiku i Filipíny… Plánů hodně, tak doufám, že nepřijdou žádné nepředpokládané mutace.

Přátelé… kamarádi… je čas se zase rozkoukat, vylézt z ulity a vyrazit pod vodu. Sladké lomy jezdíme už stabilně, tak se někdy přidejte k nám. Stačí nás kontaktovat a připojíme Vás do naší skupiny na  WhatsAppu, kde se domlouváme, kam jedeme a kdy je kde sraz.

Těšíme se, že se zase potkáme, držte se a pevné nervy

Radek Octopus

2021-06-18T16:17:52+00:00